Keuze Hedera

Advies

Bij Hederaschutting.nl spannen we ons optimaal in om er voor te zorgen dat u de beste aankoop maakt, en er zo lang mogelijk plezier van heeft. Daarvoor bieden wij onze expertise aan en geven wij advies. Op deze pagina kunt u advies vinden voor het onderhoud van een Hedera haag, zoals het snoeien, en advies voor welke Hedera soort het beste bij uw en uw tuin past.

Wij bieden vele verschillende soorten Hedera's aan, en soms is het lastig om er tussen te kiezen. Voor het gemak hebben wij een vergelijkingspagina gemaakt zodat u gemakkelijk ze met elkaar kan vergelijken. Deze pagina kan handig zijn, maar zegt natuurlijk niks over de sfeer van de haag en de tuin. Het is belangrijk om een goede Hedera soort te kiezen, die perfect bij uw tuin past. Wij onderscheiden drie verschillende soorten tuinen:

  • Industriële tuinen, deze tuinen hebben weinig groen en bestaan voornamelijk uit steen.
  • Natuur tuinen, deze tuinen bestaan voornamelijk uit planten en hebben veel groen.
  • Exotische tuinen, deze tuinen hebben voornamelijk planten die niet in Nederland voorkomen en zijn onderhouds intensief.

Voor industriële tuinen raden wij de Hedera Helix Glacier aan, deze is een haag die goed geschikt is voor kleinere tuinen, met weinig groen. Deze haag heeft een industriële uitstraling, vanwege zijn kleine grijze bladeren. Nog een voordeel van deze haag is, is dat hij Kant en Klaar geleverd wordt, hierdoor heeft u direct privacy in de tuin.

Voor natuur tuinen raden wij de simpele Hedera Hibernica aan, deze klassieker groeit snel en is groenblijvend, hierdoor heeft u het hele jaar door een groene erfafscheiding. Voor tuinen die al grotendeels groen zijn, is het een logische keuze om de Hedera te kiezen. Een bijkomend voordel van de Hedera Hibernica is dat deze zeer weinig onderhoud nodig heeft.

Voor exotische tuinen raden wij de Hedera Colchica 'Arborescens' aan, deze Hedera groeit ook goed in Nederland maar komt minder vaak voor en heeft een exotische uitstraling. Dit komt doordat in tegenstelling tot de meeste Hedera soorten de Hedera Colchica bolvormig is, ook groeit aan deze soort besjes.

Wij hebben een aparte pagina voor het onderhoud van een Hedera schutting, ga hiervoor naar de pagina onderhoud.