Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.  Lees meer.....

Onderhoud voor de Hedera Hibernica

De Hedera Hibernica is geen veeleisende, aandacht slurpende plant. Er zijn slechts twee dingen waarmee u rekening hoeft te houden, snoeien en bewatering:

Snoeien

Om ervoor te zorgen dat de Hedera mooi vol is raden wij aan om minstens een keer per jaar te snoeien, in mei of juni. Bij jonge Hedera's raden wij aan om te beginnen met snoeien zodra het de gewenste hoogte heeft behaald.
Door het snoeien groeit de Hedera niet meer in de hoogte, maar juist in de breedte. Hierdoor heeft u snel een mooie volgegroeide haag.
Snoeien is makkelijk: bij een volgroeide, volle haag, hoeft u maar 1x per jaar te snoeien, doe dat op een vochtige dag in mei of juni. Door op een vochtige dag te snoeien voorkomt u snoeischade.
Bij een jonge haag raden wij aan om 2x per jaar te snoeien, in mei/juni en augustus/september. Door vaak te snoeien zorgt u ervoor dat de haag goed vol groeit.

Bewatering

In principe hoeft u Hedera's geen water te geven, alleen in uiterst droge periodes. Als in de zomer een tijdje geen regen valt moet u de Hedera's 2x per week bewateren.
Natuurlijk moet u ook de Hedera's water geven zodra u merkt dat de planten verwilten.

 

Hederaschutting

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.