Hedera hekwerk

Hedera hekwerk kopen bij Bomenenzo.nl

Tijd voor een Hedera hekwerk van Bomenenzo.nl in uw tuin? Maar heeft u geen idee hoe u deze Hedera moet onderhouden, snoeien en planten? Dan helpen wij u uiteraard graag! Zodra u kiest voor een kant-en-klare Hedera hekwerk heeft u het voordeel dat u gelijk een volgroeiende haag in uw tuin heeft staan. Dit is erg handig op het moment dat u gelijk privacy wilt hebben in uw tuin. Vaak is dit nodig als uw tuin grenst aan een drukke straat of weg waarbij veel verkeer in uw tuin kunt kijken. Naast privacy kleurt het uw tuin ook gelijk een stuk groener. Dit is erg leuk in combinatie met een tegeltuin. Want een kant-en-klare Hedera hekwerk hoeft niet per se in de volle grond gezet worden. Ook kunt u gebruik maken van leuke plantenbakken waarbij u de haag ook nog eens gemakkelijk kunt verschuiven en dus uw tuin vaker een nieuw aanblik kunt geven.

 

Hedera hekwerk planten

Het planten van een Hedera hekwerk is natuurlijk een stuk lastiger dan een losse plant planten. Uiteraard is het ook afhankelijk of u de kant-en-klare Hedera hekwerk neemt in plantenbak of zonder pot. Zodra u kiest met bak, is het plaatsen binnen een mum van tijd gedaan, aangezien u de plant niet in de volle grond gaat plaatsen. Maar zodra u kiest zonder plantenbak dan moet u goed uitmeten waar u het hekwerk wilt plaatsen en hoe u deze wilt neerzetten. Want het verplaatsen van een Hedera hekwerk na het volgroeien van de plant, wordt een nog veel lastigere uitdaging. Zodra u de plaats bepaald heeft, wordt het tijd om een langwerpig gat te graven. Om te weten of het gat diep genoeg is, kunt u het beste de kluit opmeten, zodat u niet het hekwerk constant moet verplaatsen. Zodra het gat groot genoeg is, wordt het tijd om het hekwerk erin te zetten en het gat op te vullen met aarde en het aan te stampen. Voorzie het hekwerk van voldoende water. Heeft u zodra u dit leest, gelijk het idee, dit gaat mij niet lukken? Maak dan gebruik van onze Bomenenzo.nl bezorgservice en aanplantservice. Dan zorgen wij van het begin tot het eind dat uw Hedera hekwerk er fantastisch bijstaat.

 

Hedera hekwerk snoeien

Het snoeien van een Hedera hekwerk is net zoveel werk als het aanschaffen van losse planten. Uiteraard wilt u een haag netjes en verzorgd hebben, waardoor het noodzaak is om geregeld te snoeien. We raden het aan om minstens één keer per jaar de Hedera te snoeien, het liefst in het voorjaar. Maar als u gaat voor een strakke haag, dan zult u in het najaar de heg nogmaals onderhanden moeten nemen. Uiteraard niet in vorstperiodes aangezien u de plant dan enorm kunt beschadigen. Verder kunt u de haag zowel met een gewone snoeischaar als met een elektrische snoeischaar bijsnoeien. Het is maar net wat u prettig vindt, aangezien u met beide scharen de Hedera niet beschadigd. 

 

 

 

Hedera hekwerk verzorgen

Als u een houtenschutting als erfafscheiding toepast in uw tuin, dan heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Maar met een groene Hedera hekwerk is dat gewoon anders. Het is niet dat u wekelijks de afscheiding moet bijknippen, of dat u de haag moet voorzien van bemesting. In principe heeft u ook aan deze afscheiding een aantal maanden per jaar geen omkijken naar. Dit is natuurlijk erg fijn als u niet van tuinieren houdt maar toch een groene aanblik wilt hebben in de tuin. Naast snoeien heeft de Hedera verder weinig onderhoudt nodig, denk hierbij aan bijmesten. Dit is eigenlijk niet nodig maar indien u de haag wilt voorzien van wat extra’s kan dit uiteraard altijd. In droge periodes heeft een Hedera Hekwerk wel voldoende water nodig. Voornamelijk als u gaat voor een haag in een plantenbak zal dit sneller nodig zijn dan in de volle grond. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan de experts van Bomenenzo.nl.