Schutting Klimop

Maak uw schutting met een Klimop

Heeft u een schutting waar u liever niet meer tegen aan kijkt? Of juist een draadscherm als erfafscheiding? Dan kan een klimop uitkomst bieden om van die lelijke schutting een mooie natuurlijke groene schutting te maken. Een klimop is een snelle groeier waardoor u binnen een mum van tijd een volle groene schutting heeft. De Klimop of ook wel Hedera genoemd kunt u aanschaffen bij Hederaschutting.nl. Wij kweken al onze bomen en planten zelf waardoor wij een goede prijs-kwaliteitsgarantie kunnen bieden. Wilt u de kwaliteit en onze kwekerij met uw eigen ogen bekijken? Dat kan! In Lienden bezitten wij een groot oppervlakte grond waar u ons complete assortiment kunt bewonderen. Zien wij u daar?

Een Klimop schutting creëren in eigen tuin

Het maken van een Klimop schutting is eigenlijk een gemakkelijke taak, wat zelfs mensen met geen groene vingers zouden kunnen maken. Het makkelijkste is om een draadscherm te hebben aangezien u de Hedera hier makkelijk op kunt vastbinden. Met een schutting kan dit uiteraard ook, alleen het vastbinden zal veel meer aanwezig zijn. Zodra u de juiste hoeveelheid Klimop in huis heeft, kunt u beginnen met het graven van de diverse plantgaten, dit doet u op één rechte lijn langs de schutting. Zodra u de juiste hoeveelheid plantgaten heeft gemaakt, dompelt u de kluit van de Hedera in een emmer met water en stopt de Klimop in het gegraven gat. Vervolgens stampt u de grond weer aan en voorziet de Klimop nogmaals van een scheut water. Bind en vlecht vervolgens de Klimop aan het draadscherm of de schutting vast met binddraad. Dit hoeft u enkel alleen te doen op het moment van planten. Daarna vindt de Hedera zijn eigen weg!

Schuttingen Klimop snoeien

Het creëren van schuttingen met een Klimop erop gaat immens snel. De Klimop is namelijk de snelste klimplant die we kennen en kan wel 60 tot 100 centimeter per jaar groeien. Dit betekent wel dat als u een strakke haag wilt hebben dat u geregeld de snoeischaar uit de schuur mag halen. De Klimop wordt het liefst door een snoeischaar gesnoeid aangezien dat de minste schade brengt aan de bladeren. Verder kunt u het hele jaar de schutting bij snoeien maar de maanden april en mei zijn wel de favoriete maanden voor het voorjaar. En augustus en september voor het najaar. Tot slot is volle zon en vorstperiode de momenten dat u beter de snoeischaar in de schuur kunt laten liggen

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02