Hedera kopen

Hedera kopen

De Hedera is een haagplant die in veel tuinen terug te zien is. Dit is niet voor niks; de Hedera is winterhard en wintergroen. U heeft dus het hele jaar door een prachtige haag in uw tuin. Naast de Hedera als haagplant kan deze ook fungeren als bodembedekker. Dit zorgt voor een natuurlijke manier van onkruid tegengaan en geeft daarnaast een vrolijke look aan de border. 

 

Hedera kopen:

De Hedera is een prachtige plant. U kunt deze planten tegen de schutting, maar ook tegen een muur. De plant is zelfhechtend en zal dus vanzelf gaan klimmen. De Hedera heeft geen ondersteuning hierin nodig. 

 

Hedera kopen bij Hederaschutting.nl:

De Hedera kopen doet u natuurlijk bij Hederaschutting.nl. Bij onze kwekerij vindt u een ruim assortiment aan diverse soorten Hedera, zoals kant-en-klaarhagen, Hedera Helix en Hedera Hibernica. Maar ook vindt u bij ons bamboematten, accessoires voor het plaatsen van schuttingen en erfafscheidingen.

 

Hedera verzorgen:

De Hedera heeft niet veel verzorging nodig. Omdat de plant erg snel groeit is het wel belangrijk om het snoeien bij te houden, afhankelijk van uw wens. De Hedera kan zo’n 100 centimeter per jaar groeien. Af en toe bemesten is nodig om te zorgen voor een goed groeiende haagplant. Bemest tweemaal per jaar, in het voorjaar en in de zomer. Ook water geven, vooral in droge periodes, is van belang om uitdroging te voorkomen.

 

Hedera snoeien:

Snoei de Hedera het liefst in het late voorjaar of vroege zomer. Zorg er daarbij wel voor dat u alleen snoeit bij bewolkt weer. Door de felle zon kunnen de bladeren namelijk verbranden. Top de Hedera pas als de plant de goede hoogte heeft bereikt. Zo blijft uw haag mooi vol en ontstaan er geen kale plekken. U kunt ervoor kiezen om eens per jaar te snoeien voor een volle haag, of tweemaal in het jaar als u de Hedera wat meer in toom wil houden.

 

TIP: Gebruik een scherpe, goede snoei- of heggenschaar bij het snoeien. Dit voorkomt beschadigingen aan de plant. 

 

Hedera planten:

De Hedera kan het gehele jaar geplant worden, behalve in droge periodes of als het vriest. De beste tijd om aan te planten is wel in het najaar of voorjaar. Bij planten in het najaar kan de Hedera zich goed te wortelen. In het voorjaar zal de haagplant meteen gaan groeien. Geef na het aanplanten meteen voldoende water. Qua standplaats is de Hedera niet de moeilijkste. Een plek in de zon verdraagt de plant goed, maar ook een plaats in (half)schaduw is geen probleem. In veel soorten tuinen vormt deze haagplant dus een eyecatcher.