Hedera helix

Hedera Helix

De Hedera Helix wordt ook wel de kleinbladige klimop genoemd. De naam zegt het al; de blaadjes van deze soort Hedera zijn wat kleiner dan bij andere soorten. Er bestaan verschillende soorten Helix, met bladeren in diverse kleuren.

Hedera Helix kopen:

De Hedera Helix is van nature een klimplant en haagplant. Toch kan deze soort Hedera ook goed als bodembedekker fungeren. Als bodembedekker gaat de Hedera Helix op een natuurlijke manier onkruidgroei tegen. Daarnaast staat de bodembedekkende variant erg mooi in uw border en geeft het uw tuin meteen sfeer. De Hedera Helix is goed winterhard en blijft ook in de winter groen. U geniet zo het hele jaar rond van een prachtige, groene tuin. De Hedera kan op alle standplaatsen geplant worden.

Hedera Helix kopen bij Hederaschutting.nl:

De Hedera Helix kopen doet u eenvoudig en snel bij Hederaschutting.nl. In ons assortiment vindt u meerdere soorten Hedera Helix, zoals de Woerner, Goldchild, Green Ripple, White Ripple, Yellow Ripple en Glacier. Elke soort heeft weer wat andere kenmerken. Zo heeft de Hedera Helix Woerner donkergroene bladeren die in het najaar roodbruin kleuren. De Goldchild heeft glanzende bladeren met een prachtige goudgelige rand. Voor elke tuin en stijl is dus wel een Hedera Helix te vinden.

Hedera Helix verzorgen:

De Hedera Helix behoeft niet zoveel verzorging. In de zomerperiode, vooral bij droogte, is het verstandig om voldoende water aan deze Hedera te geven. Verder heeft de Helix niet zoveel water nodig. Voorkom in ieder geval dat er een laagje water blijft staan; deze haagplant houdt absoluut niet van natte voeten. Het hangt ook af van de standplaats. Staat de Hedera Helix voornamelijk in de zon, dan zal deze een grotere waterbehoefte hebben. In de schaduw, op een koele plek, is de waterbehoefte minder groot. Geef daarnaast ook af en toe wat mest aan de Hedera Helix. De beste tijd om te bemesten is in het voorjaar.

Hedera Helix snoeien:

De Hedera Helix verlangt vrij vaak een snoei. Dit vooral omdat de plant erg snel groeit en ook al snel kan gaan woekeren. Ongeveer tweemaal per jaar een snoeibeurt is voldoende om de Hedera er verzorgd uit te laten zien. Vaker kan natuurlijk ook. Het is vooral wat u zelf wenst. Snoei het liefst in het voorjaar en een keer in het najaar. Snoeien bij strenge vorst of bij felle zon is geen goed idee. De plant kan dan namelijk beschadigen.

Hedera Helix planten:

Plant de Hedera Helix op een plek in de zon, halfschaduw of ga voor een schaduwrijke plek. De haagplant is makkelijk en kan op elke plek goed gedijen. De beste periode voor het aanplanten is in het voorjaar of in het najaar. Ook hierbij geldt dat u periodes met veel vorst en veel zon beter kan vermijden. Een bewolkte dag is de perfecte dag om uw Hedera Helix aan te planten.

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02