Hedera haag

Hedera haag

 

Een Hedera haag in uw tuin kan meerdere doeleinden dienen. Zo geeft het u privacy, het kan een lelijke muur bedekken maar het geeft uw buitenruime ook een romantische en fijne sfeer. 

 

Hedera haag kopen:

De Hedera haag is een voorbeeld van een prachtige haagplant die in elke tuin wel een mooie plek kan krijgen. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw tuin is; de Hedera haag kan op een klein stukje geplant worden, maar kan ook vele meters beslaan. De Hedera is een wintergroene en winterharde haagplant. U geniet dus ook in de winterperiode van de mooie, groene kleur. 

 

Hedera haag kopen bij Hederaschutting.nl:

Onze kwekerij vindt u naast online ook in de Betuwe, in Lienden. In ons assortiment vindt u verschillende soorten Hedera hagen, zoals kant-en-klaarhagen, diverse soorten Hedera Helix en de Hedera Hibernica. Voor elke tuin en elke stijl is wel een Hedera haag te vinden. Voor meer informatie of advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van het juiste advies per plant of boom.

 

Hedera haag verzorgen:

De Hedera haag heeft niet zoveel onderhoud nodig. De haagplant groeit wel erg snel en behoeft daarom gemiddeld tweemaal per jaar een snoeibeurt. Geef ook wat mest naar behoefte. Het bemesten van de Hedera haag zorgt voor een goede groei. Naast het bemesten is het ook goed om de plant regelmatig te voorzien wat water. Vooral in droge periodes is dit belangrijk.

 

Hedera haag snoeien:

Snoei de Hedera haag het liefst tweemaal per jaar. De ideale periodes om dit te doen zijn in het voorjaar en nogmaals in het najaar. Voorkom in ieder geval snoeien met vorst of in de felle zon. Hierdoor kunnen de mooie, groene bladeren verbranden. Door een goede, scherpe heggenschaar of snoeischaar te gebruiken zal de Hedera haag niet beschadigen. Ook voorkomt u hiermee bepaalde ziektes bij de haagplant. Een elektrische variant is handig als u een groot oppervlakte moet snoeien. Een nadeel hiervan is dat de haag sneller kan beschadigen. Wel is het zo dat de Hedera haag heel snel groeit en daardoor zullen al vrij snel de beschadigingen niet meer zichtbaar zijn.  

 

TIP: Wilt u graag een mooie, volle Hedera haag in uw tuin? Snoei dan wat vaker. Vaak snoeien zorgt namelijk voor een extra vol resultaat.

 

Hedera haag planten: 

De Hedera haag staat graag in een redelijk voedingsrijke grond. Doe daarom wat potgrond of aanplantgrond in het gat alvorens u de Hedera plant. Geef na het aanplanten meteen water en ook wat mest aan de haagplant. Houd ongeveer 5 planten aan per strekkende meter. Qua standplaats is de Hedera niet zo moeilijk. In de volle zon, halfschaduw of schaduw. Op alle plekken heeft de haagplant het naar zijn zin.