Hedera Klimop

Hedera Klimop kopen bij Bomenenzo.nl

Is het tijd voor een nieuwe erfafscheiding, kleine heester of bodembedekker? Kies dan voor een Hedera Klimop. Deze plant is ideaal als u niet zo van tuinieren houdt. Het onderhouden en het verzorgen van deze plant is een peulenschil en kan eigenlijk iedereen. De Klimop is een bekende plant in Nederland en vindt u vrijwel in iedere tuin. Uiteraard kweken wij van Bomenenzo.nl al onze Hedera’s zelf. Dat betekent dat wij u een scherpe prijs kwaliteitsverhouding kunnen aanbieden en dus garantie kunnen bieden dat uw Hedera’s er fantastisch bij zullen staan in uw tuin. Naast Hedera’s verkopen wij uiteraard nog veel meer bomen en planten wat geschikt is voor uw tuin. Bent u nieuwsgierig? Kom dan eens een kijkje nemen in Lienden en wellicht staat binnen een mum van tijd uw hele tuin vol met kwaliteitsplanten van Bomenenzo.nl.

 

Hedera Klimop planten in uw tuin

Het planten van een Hedera Klimop in uw tuin is een opgave wat u prima zelf kunt doen. U begint uiteraard eerst met het uitzoeken van de juiste plek in uw tuin. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met de standplaats aangezien een Klimop, zowel in de zon als op een schaduwrijke standplaats zich kan volgroeien. Daarnaast moet u zich afvragen op welke manier u de Hedera wilt laten toepassen in de tuin. Moet de Hedera als Klimplant functioneren dan zal 5 planten per strekkende meter voldoende zijn om een dichte haag te creëren. Heeft u liever de plant als bodembedekker dan raden wij het aan om 7 planten per strekkende meter te planten. Zodra de keuze gemaakt is kunt u beginnen met het graven van een gat. Graaf het gat iets groter dan nodig en dompel vervolgens de kluit van de Hedera onder in een emmer met water. Zodra de kluit voldoende water heeft, plaatst u de kluit in het gat. Stamp vervolgens de aarde weer aan en voorzie de Klimop van nog een scheut water. Zorg in de eerste periode dat de Klimop geen droogte ervaart. 

 

Hedera Klimop verzorgen in uw tuin

Zoals eerder benoemd is het verzorgen van een Hedera oftewel een Klimop een gemakkelijke opgave. Naast snoeien en het vochtig houden van de bodem, heeft u verder weinig tot geen omkijken naar uw Hedera. Ook het bemesten van een Klimop is absoluut geen must, het mag maar het hoeft niet. Dit omdat de plant een snelgroeiende plant is en gerust tussen de 5 à 10 meter lang kan worden. Wel zodra u ongedierte treft in de Klimop is het verstandig om gelijk actie te ondernemen, om zo weinig mogelijk te laten aantasten. Afhankelijk wat u zelf wilt gebruiken kunt u gaan voor een chemisch middel of voor een biologische ongediertebestrijdingsmiddel. Komt u er niet uit? Neem dan uiteraard vrijblijvend contact op met onze bomen- en plantenexperts.

 

 

 

 

Hedera Klimop snoeien

Op welke manier u de Hedera ook toepast in uw tuin, snoeien is in alle gevallen noodzakelijk. Vooral bij het creëren van een strakke haag is snoeien erg belangrijk. De Klimop is een snel groeier en kan uw haag snel voor een onverzorgde uitstraling zorgen. Bij een haag raden wij het van Bomenenzo.nl aan om tweemaal per jaar de haag te snoeien. Zo blijft de haag strak, groen en verzorgend. Doe dit in het voorjaar en in het najaar, maar het liefst niet in de winter. In de winter kunt u de Klimop juist beschadigen en dat zou zonde zijn als u al lange tijd bezig bent om een mooie, dichte haag te creëren. Past u de Klimop toe als bodembedekker, dan moet u goed opletten dat de Klimop niet door de hele tuin woekert. U kunt dan het beste minstens één keer per jaar snoeien, zodra u de Klimop te groot vindt worden, kort u de plant in.