Kant en klare hedera haag

Kant en klare Hedera haag

 

Een kant en klare Hedera haag in de tuin biedt u de nodige privacy én staat ook nog eens erg mooi. Het maakt van uw buitenruimte een fijne plek waar u optimaal tot rust kunt komen. Daarnaast is een kant en klare haag erg makkelijk te plaatsen en u geniet meteen van de prachtige kleuren.

 

Kant en klare Hedera haag kopen:

De Hedera haag is een goede keuze als u op zoek bent naar een natuurlijke erfafscheiding, maar ook als u in uw tuin bijvoorbeeld een apart hoekje wilt maken. Waar u ook voor kiest, de Hedera past in elke soort tuin. De kant en klare Hedera haag die u in ons assortiment vindt is erg handig, omdat deze na het plaatsen meteen de nodige privacy biedt. De haagplant is namelijk al volgroeid. 

 

Daarnaast is de Hedera erg onderhoudsvriendelijk en kan deze eenvoudig geïnstalleerd worden.

 

Enkele eigenschappen van de kant en klare Hedera haag:

 • Het gehele jaar groenblijvend
 • Winterhard 
 • Volgroeid, dus meteen privacy in uw tuin 
 • Kan op elke standplaats en in elke grondsoort staan
 • Gemakkelijk te installeren

 

Kant en klare Hedera haag planten:

De kant en klare Hedera haag aanplanten en installeren is vrij eenvoudig om te doen. U kunt ook gebruik maken van onze aanplantservice, waarbij wij de kant en klare Hedera haag aanplanten en installeren. Hieronder vindt u de stappen die u moet volgen bij het zelf installeren:

 

 1. Begin met het graven van een plantsleuf. Plant u de kant en klare Hedera haag naast een betonrand e.d. zorg dan voor minimaal 5 cm afstand. Voor een kant en klare Hedera haag van 120x180 cm graaft u een sleuf van minimaal 40x40 cm. Het is belangrijk dat de ondergrond 'schoon' is. De kant en klare Hedera haag kan dus niet geplant worden op o.a. ondoordringbare leem of kleilagen, puin, zand o.i.d.
 2. Wanneer uw kant en klare Hedera haag te maken krijgt met veel vocht, doordat de haag op het laagste deel van uw terrein staat of wanneer bestrating afwatert op de plantsleuf, is het goed om eerst een drainage aan te brengen. 
 3. Maak de grond onder in de sleuf los en bemest evt. de grond. In droge periodes is het belangrijk dat de sleuf ook wordt bevochtigd.
 4. Zet een rechte lijn uit en plaats de palen met een afstand van 125 tot 130 cm uit elkaar. 
 5. Bepaal de plaats van de beugels aan de palen. Het hangt van de afmeting van de haag af hoeveel beugels u hiervoor nodig heeft. Op circa 25 cm vanaf de bovenzijde wordt de bovenste beugel gemonteerd. Dit is de op 1 na bovenste horizontale draad van het gaaswerk. De andere beugel plaatst u op circa 100 cm boven het maaiveld. Dit is in het midden van het gaaselement. 
 6. Maak de beugels vast aan de binnenkant van de palen. Boor het gat voor met een boor met maat 6mm. Hierna kunt u de beugel doormiddel van een M8 houtdraadbout bevestigen. 
 7. Hang de kant en klare Hedera haag eerst aan de bovenste beugels. Met de onderste beugels klemt u de Hedera haag vast. Let op dat u geen plantenstengels bekneld. 
 8. Vul de sleuf nu met de uitgegraven grond op. Zorg ervoor dat er geen kokosbak meer te zien is. 

 

Kant en klare Hedera haag verzorgen:

De kant en klare Hedera haag heeft niet zoveel onderhoud en verzorging nodig. Het is voldoende als u jaarlijks eenmaal wat mest aan de haagplant geeft. Geef na het bemesten meteen wat water aan de Hedera. Qua snoeien is het vooral van belang om dit zo’n tweemaal per jaar te doen, maar het eerste jaar nog niet. Snoei in het voorjaar en in de herfst. Snoei het liefst met bewolkt weer, om verbranding van de bladeren te voorkomen. Ook snoeien in vorst is geen goed idee. Gebruik het liefst geen elektrische heggenschaar bij het snoeien om schade te voorkomen.