HederaScherm

Hedera scherm kopen bij Bomenenzo.nl

Zodra u uw wat meer groene privacy wilt creëren en u bent uw oude houten erfafscheiding helemaal zat, dan kunt u overwegen om een Hedera scherm aan te schaffen bij Bomenenzo.nl. Een Hedera scherm kunt u vergelijken met een schutting, welke helemaal is volgroeid met Hedera erop. Het grote voordeel van een Hedera scherm is dat u na de aankoop al gelijk privacy heeft. Wilt u liever zelf de Hedera’s tegen het scherm aan kweken dan kan dit uiteraard ook. Deze losse onderdelen voor het maken van een Hedera scherm is ook te verkrijgen bij Bomenenzo.nl. Wel moet u dit goed overwegen, aangezien een Hedera zo’n 60 tot 100 centimeter per jaar kan groeien, kan het beteken dan u alsnog een jaar of twee zonder beschutting in uw tuin zit. Als uw tuin aan een drukke autoweg of looppad grenst kan dit erg vervelend zijn.

 

Hedera scherm planten

Het planten van een Hedera scherm is afhankelijk van welke keuze u maakt. Gaat u voor een kant en klare Hedera scherm welke als erfafscheiding moet dienen, dan zal u een complete gleuf moeten graven om het haagelement in de grond te krijgen. Hetzelfde geldt voor een Hedera scherm die u zelf gaat kweken. Maar kiest u voor een lager Hedera scherm, die enkel alleen een gedeelte van uw tuin afschermt dan kunt u ervoor kiezen om het in een mooie plantenbak te plaatsen. Deze keuze wordt vaak gemaakt bij bijvoorbeeld het afschermen van een terrasgedeelte of bij een jacuzzi waar je juist graag privacy wilt hebben. Door het te plaatsen in een plantenbak kunt u het scherm ook gemakkelijk weer verplaatsen, waardoor u gerust ieder seizoen een andere indeling kunt gaan creëren.

 

Het aanplanten van een Hedera scherm kan in principe het hele jaar door. De maanden maart tot begin oktober zijn wel de beste maanden om dit te doen. In deze periode is de grond niet meer zo koud en kunnen de wortels zich makkelijker door de grond heen bewegen, waardoor er makkelijker nieuwe groei ontwikkeld kan worden. Het aanplanten van een Hedera scherm tijdens vorstperiode en droogte kunt u beter uitstellen. Heeft u vragen over het aanplanten van een Hedera scherm? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze Bomenenzo.nl experts!

 

Hedera scherm verzorgen

Het verzorgen van een Hedera scherm, is zelfs voor niet tuinliefhebbers geen probleem. Een Hedera heeft eigenlijk geen verzorging nodig, de beste verzorging die u een Hedera kunt geven is de tweemaal jaarlijkse snoeibeurt. Uiteraard is dit wel anders op het moment dat u de Hedera in een plantenbak plaats. Dan is de kans op verdroging van de plant veel groter. Vooral tijdens droge periodes is het noodzaak dat u de plant voldoende water geeft.

 

 

Hedera scherm snoeien

Een Hedera scherm snoeien is zeker noodzakelijk, aangezien een Hedera maar liefst 60 tot 100 centimeter per jaar kan groeien. Zonder te snoeien kan een Hedera wel 10 meter hoog worden, kortom om uw Hedera scherm een beetje in toom te houden raden wij het aan om twee keer per jaar de snoeischaar uit de kast te halen. Het liefst een keer in het voorjaar en in het najaar zodat de plant zich kan opmaken voor de wintermaanden. Het snoeien van de Hedera kunt u dan ook het beste met de hand snoeien. Uiteraard als u een lange Hedera scherm heeft is dit een behoorlijke klus. U kunt uiteraard wel gebruik maken van een elektrische heggenschaar maar daarmee kunt u de Klimop wel goed beschadigden.