vragen? 0344 22 81 02

Erfascheidingen in natuurlijke materialen en verschillende maten

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende natuurlijke erfafscheidingen. Een aanwinst voor uw tuin!

Rietmatten

Riet is net als bamboe ook een grassoort en is veel te vinden langs de waterkant. Riet is bijzonder flexibel en sterk, waardoor het stormen kan doorstaan. Riet kan tussen de 1 en 3 meter lang worden. Hoewel het langs de waterkant groeit, is het bij het verwerken in matten en in daken erg belangrijk dat riet droog blijft voor een langere levensduur. De rietmatten die u bij Hederaschutting.nl kunt bestellen zijn zo strak vastgebonden en geperst dat ze volledige privacy bieden.

 

Heidematten

Heide is een struikachtige plantensoort die veel voorkomt in landen die een zeeklimaat hebben, zoals Nederland. Dit komt met name door de niet al te warme zomers en niet te koude winters. Heidetakken zijn ook erg geschikt om in natuurlijke schermen te verwerken. Belangrijk voor de duurzaamheid van de mat is dan wel de heidetakken zoveel droog blijven en niet een vochtige grond raken. Bij heidematten zijn lichtere matten en zwaardere matten te onderscheiden, waarbij de lichtere matten wat minder privacy bieden en de zwaardere juist wat meer. Ook zijn deze matten uitermate geschikt om te laten begroeien door hedera’s. 

 

Wilgenrollen en –schermen

De wilg is een boom die veelal langs de waterkant is te vinden, waar voor het beste onderhoud de takken regelmatig worden afgezaagd of ‘geknot.’ Wilgentenen zijn de ‘takken’ van de wilg en zijn uitermate geschikt om manden, of de bij ons te bestellen rollen en schermen van te maken. Deze takken worden eerst zorgvuldig en langzaam gedroogd voor een optimaal resultaat en een lange levensduur. Deze takken worden in de matten dan ook zo strak mogelijk ingebonden om voor optimale privacy te zorgen.

 

Boomschorsmatten

In de boomschorsmatten die u op Hederaschutting.nl kunt bestellen wordt gebruik gemaakt van de boomschors van de Chinese Dolkspar. Het hout van deze boomsoort wordt veel gebruikt in de huizenbouw en in scheepsmasten. Dit komt door zijn duurzaamheid (het rot niet) en omdat het hout zeer gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast heeft het een aparte geur. Deze aparte, maar prettige geur komt dan ook terug in uw schutting. Ook brokkelt deze schors niet af en is de mat erg geschikt voor begroeiing door hedera’s. Daarnaast zijn de matten dubbelzijdig te gebruiken.