vragen? 0344 22 81 02

Hederaplanten kopen rechtstreeks van de kwekerij

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hedera Hibernica

Voor tuinafscheidingen en natuurschermen is de Hedera Hibernica de beste en ook meest gebruikte soort. Hij is een snelgroeiende, groenblijvende en veel voorkomende soort van de klimop. Deze Hedera Hibernica is als klimplant in staat een bouwstaalmat binnen drie jaar volledig dicht te groeien. Door zijn dichte en grootbladige structuur biedt deze klimop zowel privacy als geluidsdemping. Hij is ook in staat om hoogtes van 10 meter te kunnen bereiken in een periode van 5 à 10 jaar.

 

De Hedera Hibernica, ook bekend als “Atlantische klimop,” kan als klimplant en bodembedekker gebruikt worden. Als bodembedekker kan hij op elke grondsoort groeien, zelfs op zandgrond bij juiste voeding. Hierbij is deze Hederasoort in staat grote oppervlakten te begroeien. Nadat de Hedera Hibernica als bodembedekker is dichtgegroeid, maakt onkruid geen kans meer. Het bestellen van deze Hedera Hibernica kan gedurende het hele jaar, net zoals het aanplanten van deze klimop (m.u.v. perioden met vorst).

 

Voor het optimaal afdekken van uw hederaschutting adviseren wij bij de Hedera Hibernica gebruik te maken van 4 tot 5 planten per strekkende meter te gebruiken. Als u de Hedera Hibernica gebruikt als bodembedekker, adviseren wij u 5 tot 7 planten per vierkante meter aan te planten.

De Hedera Hibernica kunt u bij ons kopen als klimplant in verschillende afmetingen en als bodembedekker.

 

Koop de Hedera Hibernica voor uw hederaschutting online op Hederaschutting.nl

 

Hedera Helix

Naast de bovengenoemde Hedera Hibernica, kunt u bij ons ook de Hedera Helix bestellen. De Hedera Helix heeft als eigenschap een kleinere bladgrootte te hebben dan de Hedera Hibernica. De Hedera Helix groeit ook langzamer, maar is door zijn compacte bladgrootte geschikter voor kleinere tuinen. Door deze kleinere bladgrootte en de langzamere groei, heeft de Hedera Helix wel minder vaak onderhoud nodig dan andere Hederasoorten.

 

Voor een goede begroeiing van uw tuinafscheiding of natuurscherm adviseren wij om 5-6 planten per strekkende meter te gebruiken. De Hedera Helix kunt u bij ons kopen in verschillende afmetingen.

 

Koop de Hedera Helix voor uw hederaschutting nu online op Hederaschutting.nl

 

Hedera Arborescens

De Hedera Arborescens is een bolvormige struik. Hij staat in het najaar in bloei met geelgroene bloemen en geeft bessen in het voorjaar. Deze bessen zijn voor vogels een delicatesse, voor de mens helaas giftig. In tegenstelling tot de andere hederasoorten, heeft de Hedera Arborescens als kenmerk geen klimplant te zijn. Echter heeft deze Hedera Arborescens verder wel dezelfde eigenschappen als de andere hederasoorten.

 

Een van die eigenschappen is dat de Hedera Arborescens overal kan groeien, zowel in de zon als in de schaduw. Ook blijft de Hedera Arborescens het hele jaar groen en verliest geen blad. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om de Hedera Arborescens regelmatig te snoeien. De bij ons te bestellen Hedera Arborescens kunt u volledig naar wens in verschillende groottes en vormen maken, zodat hij perfect in uw tuin past.

 

Koop de Hedera Arborescens nu online op Hederaschutting.nl