vragen? 0344 22 81 02

Hedera Hibernica kopen rechtstreeks van de kwekerij

De Hedera Hibernica is de oeroude klimop, deze plant overleeft temperaturen tot -15 °C zonder problemen en groeit super snel. Wij verkopen de Hedera Hibernica gestekt, ongestekt, en in Kant en Klaarhaag vorm. Verkrijgbaar vanaf 30cm tot 225cm.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hedera Hibernica

De Hedera Hibernica is de meest voorkomende klimopsoort in Nederland. De Hedera Hibernica is altijd fris en groen in de tuin, dit komt doordat deze winterhard en groenblijvend is. Bij Hedera Schutting stekken we onze Hedera Hibernica en kweken we ze op. Hierdoor kunt u in elk gewenst voormaat een Hedera Hibernica kopen. Ideaal voor uw nieuwe erfascheiding of muur! Alsnog heeft de Hedera Hibernica tijd nodig om vol te groeien, voor diegene die graag direct resultaat willen zien raden wij onze Kant en Klaarhagen aan.

Onderhoud

De Hedera Hibernica is gemakkelijk te onderhouden. Wij raden aan om twee keer per jaar te snoeien, in de maanden april/mei en augustus/september. Om zo veel mogelijk snoeischade te voorkomen raden wij aan om niet met een elektrische heggenschaar te snoeien en te snoeien wanneer het vochtig weer zonder zon is. In de periode na het planten is het nodig om veel water te geven. 

Giftigheid

De Hedera Hibernica is licht giftig, zowel de bladeren als de wortels. In het geval dat de Hedera Hibernica weinig onderhoud ontvangt is het mogelijk dat deze kleine zwarte besjes geeft, deze zijn ook giftig. Echter zijn deze besjes voor de vogels een delicatesse.

Kwekerij

De Hedera Hibernica, samen met alle andere Hedera soorten, worden voor ons gekweekt door de grootste Hedera kwekerij van Nederland. De Hedera's worden met zorg gekweekt en worden zo vers mogelijk bij u geleverd. Wij hebben zo veel vertrouwen in onze Hedera's dat wij er hergroeigarantie bij geven.

Groei

De Hedera Hibernica kan wel tot 30 meter hoog worden en groeit tussen de 60 centimeter en 1 meter per jaar, mits er voldoende voeding is. Om er voor te zorgen dat de groei van de Hedera Hibernica maximaal blijft raden wij om voldoende water en voedingstoffen te geven.