vragen? 0344 22 81 02

Hederaplanten kopen rechtstreeks van de kwekerij

Hedera planten, ook wel bekend als klimop, kunnen alles opvrolijken. Ideaal voor schuttingen, erfascheidingen, muren en braakliggende stukken grond. De Hedera Hibernica groeit snel en is perfect voor een snelle erfascheiding, en de Hedera Helix 'Arbori Compact' is zeer geschikt voor braakliggende stukken grond.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hedera planten

Hedera HibernicaHedera HelixHedera Arborescens, het zijn allemaal Hedera planten. Hedera, ook wel bekend als klimop, is een snel groeiende plantensoort die erg geschikt is voor bedekking van schutting of muur. Deze Hedera planten zijn bij hederaschutting.nl allemaal verkrijgbaar, of u nu zoekt naar een bodembedekker of muurbedekker. 
Hedera planten worden het meest gebruikt voor tuinafscheidingen en natuurschermen. De Hedera is de meest gebruikte én beste soort, met een paar redenen:

  1. Hedera planten zijn wintervast
  2. Hedera planten zijn groenblijvend
  3. Hedera planten groeien zeer snel

Hedera Hibernica

De Hedera Hibernica is een Hedera plant die in staat om in slechts 3 jaar tijd een bouwstaalmat of schutting volledig dicht te groeien. Dankzij zijn dichte en grootbladige structuur biedt de Hedera Hibernica niet alleen privacy, maar ook geluidsdemping. Als deze Hedera plant niet gesnoeid wordt dan kan deze een hoogte van 10 meter behalen.

Ook wel bekend als de Atlantische Klimop, de Hedera Hibernica kan als klimplant en bodembedekker worden gebruikt. Als bodembedekker groeit deze Hedera plant op elke grondsoort, zelfs op zandgrond bij de juiste voeding. Zodra de de Hedera Hibernica eenmaal is ingegroeit, maakt onkruid geen schijn van kans meer.

Voor het optimaal afdekken van uw Hedera schutting raden wij aan om gebruik te maken van 4 tot 5 planten per strekkende. Als u de Hedera Hibernica gaat gebruiken als bodembedekker, adviseren wij om 5 tot 7 planten per vierkante meter aan te planten.

U kunt de Hedera Hibernica het hele jaar lang bestellen, en ook aanplanten(m.u.v. perioden met vorst).

Hedera Helix

De Hedera Helix is een langzaam groeiende Hedera plant met compacte bladeren. Deze Hedera plant is uitermate geschikt voor kleinere tuinen. Doordat de Hedera Helix langzamer groeit, hoeft deze ook minder vaak gesnoeid te worden.

Voor een goede begroeiing van uw tuinafscheiding of natuurscherm adviseren wij om 5-6 planten per strekkende meter te gebruiken. De Hedera Helix kunt u bij ons kopen in verschillende afmetingen.

Koop deze mooie Hedera plant nu op hederaschutting.nl!

Hedera Arborescens

De Hedera Arborescens is een bodembedekker. De 'Arborescens' is een bolvormige struik met in het najaar geelvormige bloemen, in het voorjaar geeft deze bessen. De bessen zijn voor vogels een delicatesse, maar helaas voor mensen licht giftig. In tegenstelling tot ander Hedera planten, is de 'Arborescens' niet echt een klimplant. Echter heeft deze wel dezelfde eigenschappen als elke andere Hedera plant.

De 'Arborescens' groeit overal, zowel in de zon, als in de schaduw. Net zoals de meeste Hedera planten is de 'Arborescens' winterhard en groenblijvend. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om regelmatig te snoeien. Bij ons kunt u de 'Arborescens' in vele verschillende soorten en maten bestellen, zodat deze perfect in uw tuin past.

Koop de Hedera Arborescens nu online op Hederaschutting.nl!