Wanneer plant je een Hedera Haag

 |  Advies Hederaschutting

 

U kunt uw Hedera Haag het hele jaar planten. Wel hebben zo de seizoenen hun voor en nadelen. Wij hebben ze voor u op een rij gezet.

Lente

Om een Hedera of een Hedera Kant & Klaar haag in het voorjaar te planten is een goed idee. De Hedera word wakker uit de winterslaap en gaat zodra de tempratuur wat zachter word goed groeien. Ondanks dat het vaak nog regelmatig regent in het voorjaar moet u er goed opletten dat de Hedera voldoende vocht krijgt. 

 

Zomer

De zomer heeft zowel een voor als een nadeel als het gaat om het planten van uw Hedera. De Hedera Haag groeit snel in de zomer door dat de tempratuur zowel overdag als snachts op zijn hoogst zijn. Wel moet u er aandenken om de Hedera voldoende vocht te geven.


Herfst

Doordat de nacht tempratuur in de herfst vaak nog zacht is groeit de Hedera Haag nog goed ook al zal dit wel minder snel zijn dan in de zomer. Doordat u de Hedera later in het seizoen plant heeft de Haag een voorsprong op het volgende groei seizoen. De Hedera is namelijk al goed geworteld wanneer het weer warmer word. Doordat de tempratuur lager is als in de zomer en de nachten vaak vochtig zijn heeft de Hedera Haag minder vocht nodig. Het is wel van belang dat u de Hedera Haag wel af en toe nog water geeft. 


Winter

Wanneer het niet vriest in de winter kunt u de Hedera ook dan prima planten. Bij een zachte winter zonder strenge vorst periode lopen de jonge Hedera Hagen bijna geen schade op. 

« Terug