Natuurlijk schermen, voor een optimale afscherming

 

Voor een snelle en gemakkelijke afdekking van uw bouwstaalmat, lelijke wand of als basis voor uw hederaschutting kunt u bij Hederaschutting.nl diverse natuurlijke schermen kopen. U kunt bij ons terecht voor schermen en matten die gemaakt zijn van bamboe, riet, heide, wilgenteen en boomschors. Deze natuurlijke schermen geven uw tuin een nog natuurlijkere uitstraling en kunnen zorgen voor veel privacy in uw eigen tuin. Binnen de soorten natuurlijke schermen die u bij ons kunt bestellen zijn er ook nog vele variaties in kleur en eigenschappen, waardoor u de keuze kunt maken wat het best bij uw tuin past.

 

Bamboematten

Bamboe is een plantensoort binnen de familie van gras en is één van de snelst groeiende plantensoorten ter wereld. Bamboe heeft als belangrijkste kenmerk dat het hol is van binnen. Ook de knopen van de bamboestengels zijn ook een belangrijk kenmerk, hier kunnen eventueel bladeren aan groeien. Naast dat bamboe het belangrijkste voedingsmiddel is voor de panda, is het ook uitermate geschikt om in natuurlijke schermen te verwerken. De soorten Geel Daguan, Special Geel en Zwart Nigra, welke in de matten verwerkt zit die u bij Hederaschutting.nl kunt kopen, zijn het best geschikt voor het West-Europese klimaat.

 

Koop uw bamboemat nu online bij Hederaschutting.nl

 

Rietmatten

Riet is net als bamboe ook een grassoort en is veel te vinden langs de waterkant. Riet is bijzonder flexibel en sterk, waardoor het stormen kan doorstaan. Riet kan tussen de 1 en 3 meter lang worden. Hoewel het langs de waterkant groeit, is het bij het verwerken in matten en in daken erg belangrijk dat riet droog blijft voor een langere levensduur. De rietmatten die u bij Hederaschutting.nl kunt bestellen zijn zo strak vastgebonden en geperst dat ze volledige privacy bieden.

 

Koop uw rietmat nu online bij Hederaschutting.nl

 

Heidematten

Heide is een struikachtige plantensoort die veel voorkomt in landen die een zeeklimaat hebben, zoals Nederland. Dit komt met name door de niet al te warme zomers en niet te koude winters. Heidetakken zijn ook erg geschikt om in natuurlijke schermen te verwerken. Belangrijk voor de duurzaamheid van de mat is dan wel de heidetakken zoveel droog blijven en niet een vochtige grond raken. Bij heidematten zijn lichtere matten en zwaardere matten te onderscheiden, waarbij de lichtere matten wat minder privacy bieden en de zwaardere juist wat meer. Ook zijn deze matten uitermate geschikt om te laten begroeien door hedera’s.

 

Koop uw heidemat nu online bij Hederaschutting.nl

 

 

Wilgenrollen en –schermen

De wilg is een boom die veelal langs de waterkant is te vinden, waar voor het beste onderhoud de takken regelmatig worden afgezaagd of ‘geknot.’ Wilgentenen zijn de ‘takken’ van de wilg en zijn uitermate geschikt om manden, of de bij ons te bestellen rollen en schermen van te maken. Deze takken worden eerst zorgvuldig en langzaam gedroogd voor een optimaal resultaat en een lange levensduur. Deze takken worden in de matten dan ook zo strak mogelijk ingebonden om voor optimale privacy te zorgen.

 

Koop uw wilgenrol of –scherm nu online bij Hederaschutting.nl

 

Boomschorsmatten

In de boomschorsmatten die u op Hederaschutting.nl kunt bestellen wordt gebruik gemaakt van de boomschors van de Chinese Dolkspar. Het hout van deze boomsoort wordt veel gebruikt in de huizenbouw en in scheepsmasten. Dit komt door zijn duurzaamheid (het rot niet) en omdat het hout zeer gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast heeft het een aparte geur. Deze aparte, maar prettige geur komt dan ook terug in uw schutting. Ook brokkelt deze schors niet af en is de mat erg geschikt voor begroeiing door hedera’s. Daarnaast zijn de matten dubbelzijdig te gebruiken.

 

Koop uw boomschorsmat nu online op Hederaschutting.nl