Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.  Lees meer.....

Soorten klimop

Er zijn vele soorten klimop, ookwel Hedera's genoemd, en op hederaschutting.nl kunt u de mooiste vinden. Grofweg zijn de Hedera's in twee categorieën te verdelen, bodembedekkers en klimmers. Klimmers zijn bedoeld om zo snel mogelijk een schutting zichtdicht te maken, of een muur op te vrolijken. Hedera Hibernica zijn klimmers, ze kunnen wel 100cm per jaar groeien!

Bodembedekkers zijn bedoeld om saaie stukken grond op te vrolijken. Deze soorten klimop groeien niet zo snel, en zijn voornamelijk voor de sier. Hedera bodembedekkers worden ongestekt geleverd. Hier beneden staan al onze klimop soorten op een rijtje en gecategoriseerd:

Klimmers:

Bodembedekkers:

Om de verschillende soorten te vergelijken hebben wij een handige vergelijkingspagina opgesteld.

Hederaschutting

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.