Hedera aanplanten

Hedera's kunnen in principe altijd geplant worden wanneer het niet vriest, en dat is bijna het hele jaar door. Maar er zijn natuurlijk wel een hele hoop nuances, en er zijn natuurlijk ook betere periodes om te planten. Hiervoor is dit artikel, om u een beter beeld te geven van Hedera's over de seizoenen.

De lente

Laten we beginnen met de lente, dé tijd dat alles begint te groeien. In dit seizoen kan de Hedera met gemak geplant worden, en onze persoonlijke mening is dat dit ook nog eens het beste seizoen hiervoor is. Het enige waarmee u rekening moet houden is dat jonge Hedera planten in deze periode extra veel water nodig hebben. Als deze niet van zichzelf veel regenwater krijgt, vergeet dan niet om deze te bewateren. Door drie keer per week te bewateren zorgt u ervoor dat deze jonge planten niet afsterven. Nog een voordeel van de lente is dat het klusje van het planten in een mum van tijd gedaan is. Het is natuurlijk veel prettiger om te werken in niet-al-te-warm en niet-al-te-koud weer.

De zomer

Ook in de zomer kan er goed geplant worden, maar net zoals in de lente hebben de Hedera planten goed veel water nodig, en zeker in periodes van droogte. In deze periode groeit de Hedera het snelst, dit komt natuurlijk door de grote hoeveelheden zonlicht die het ontvangt en door de hoge temperatuur. Dit kan betekenen dat er problemen kunnen ontstaan met een voedingsarme bodem. In het geval dat u merkt dat de Hedera toch niet zo snel groeit, kan het handig zijn om ze extra te bemesten.

De herfst

Gelukkig hebben wij in Nederland zachte zomers, en zachte winters. In het najaar zijn de temperaturen nog goed te doen en zullen de Hedera planten nog wel een beetje groeien. In deze periode kunt u Hedera planten makkelijk planten, behalve als het opeens vriest natuurlijk. Doordat u laat in het groeiseizoen de Hedera aanplant, zal de Hedera een kleine voorsprong krijgen in de lente. Het bewateren van de Hedera planten zal hoogst waarschijnlijk niet meer nodig zijn, aangezien er behoorlijk veel regen valt in de herfst.

De winter

In deze periode groeien de Hedera's niet meer, en als ze aangeplant worden zullen ze ook niet groeien. In het voorjaar zullen de aangeplante Hedera's dan weer groeien. Alhoewel het mogelijk is om te planten in de winter, raden wij het af. Ten eerste heeft het vrij weinig nut, omdat ze toch niet groeien. Als u een Kant en Klaar Haag koopt maakt dit natuurlijk niet uit, deze is al volgroeid. Ten tweede kan men nooit echt goed de vorst voorspellen, het is altijd mogelijk dat het dan toch vriest, en dan gaan net geplante Hedera's dood. Hedera planten die al wat langer op een plek staan kunnen natuurlijk wel goed tegen de vorst.

Al met al raden wij aan om lekker in de lente te planten, dat is het fijnst voor u en het best voor de Hedera's.

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02