Hedera helix Woerner onderhoud

Hedera Helix Woerner kopen bij Hederaschutting.nl

Een Hedera Helix Woerner oftewel de bekende klimop kennen we allemaal wel. Deze klimop kan op diverse manieren worden toegepast in uw tuin. Denk hierbij aan een erfafscheiding, een kleine heester of een bodembedekker. Het kan allemaal! Deze Hedera is het hele jaar groen en winterhard waardoor uw privacy altijd gewaarborgd wordt, onder welke weersomstandigheden dan ook. De Hedera Helix Woerner is uiteraard ook verkrijgbaar bij Hederaschutting.nl. Zowel als een kant-en klare haag als los verkrijgbaar. Ideaal dus voor elke type tuin en elk gewenst effect wat u wilt creëren. 

Het planten van een Hedera Helix Woerner

Zodra u kiest voor het planten van een Hedera Helix Woerner in uw tuin, hoeft u eigenlijk geen rekening te houden met de standplaats van de plant. De klimop kan zich namelijk prima volgroeien op zowel een schaduwrijke als en zonnige standplaats. Net zoals de standplaats maakt de tijd van het jaar niet uit wanneer u deze wilt planten. Uiteraard uitgezonderd met de vorstperiode, maar dat is niet anders dan met andere planten. 

De grootste vraag die men vaak heeft bij het planten van deze klimop is toch wel de hoeveelheid per strekkende meter om een mooie dichte haag te creëren. Wij van Hederaschutting.nl kunnen u daaruit het verlossende antwoord op geven. Zo zal een klimopwand 5 planten per strekkende meter nodig hebben en een bodembedekker maar liefst 7 planten per vierkante meter. Hoeft het niet binnen een jaar volgroeid te zijn, dan kunt u uiteraard kiezen om minder planten aan te schaffen.

Het snoeien van een Hedera Helix Woerner

Wat veel mensen niet weten is dat een Hedera Helix Woerner té snel wordt gesnoeid. Hierdoor zal er in de particuliere tuinen niet de mooie Woerner bloemen tevoorschijn komen. Dat is niet zo gek aangezien een klimop heel groot kan worden. Een ongeschoeide klimop kan maar liefst tussen de 5 a 10 meter hoog worden. Naast dat de klimop heel groot kan worden is de klimop ook een zeer snelgroeiende plant, waardoor het snoeien van deze plant geregeld moet gebeuren. Als u een strakke haag wilt creëren raden wij het aan om de haag tweemaal per jaar te snoeien. Zowel in het voorjaar als in het najaar, maar het liefst niet in de winter. Heeft u een lange, grote haag, dan is het gemakkelijk om dit met een elektrische heggenschaar te doen (let wel op dat de bladeren er gehapt uit komen te zien), uiteraard kunt u ook gerust de snoeischaar uit de schuur halen.

Het verzorgen van een Hedera Helix Woerner in uw tuin

Zo makkelijk dat de Hedera Helix Woerner is over de standplaats en snoeiperiode, is de klimop net zo makkelijk in de verzorging. Zo staat de Hedera in de top 10 van de makkelijke tuinplanten waardoor deze planten ook zeer geschikt zijn voor mensen met geen groene vingers. Wel heeft deze tuinplant voldoende vocht nodig, bij warm weer is het dus noodzakelijk dat u dagelijks de plant controleert of de bodem nog vochtig is. Houdt dit vooral in het begin van de aanplanting goed bij aangezien de plant het anders niet kan overleven. Het is echter wel goed voor de bladeren en het verwijderen van ongedierte. Uiteraard als u eerder ongedierte aantreft in de klimop, dan is het noodzakelijk om gelijk actie te ondernemen. Dit doet u door gebruik te maken van biologische ongediertebestrijding.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 02