vragen? 0344 22 81 02

Wilgenschermen

Wilgenschermen en wilgenrollen worden gemaakt van de wilg(Salix). Hedera schutting biedt de Wilgenrol Verona, het Wilgenscherm Avantgarde, en het Wilgenscherm Hazo Designo aan. Elk van deze heeft een andere vlechttechniek, zodat er voor elke tuin een passende erfascheiding is. Voor iedereen die een duurzame erfascheiding wil hebben is dit een goede keuze.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Wilgenproducten


Wilgenschermen en wilgenrollen worden gemaakt van de wilg. Het voornamelijkste verschil tussen een wilgenscherm en een wilgenrol is de levensduur, een wilgenscherm gaat ongeveer 12 jaar mee en een wilgenrol ongeveer 4 jaar. Dit komt door het gebruik van een andere vlechttechniek.
Let op! Dit is de levensduur zonder begroeiïng van klimop, als u de wilgenschermen of wilgenrollen laat begroeiën met klimop, gaat het veel langer mee. Hedera's en andere klimplanten zorgen er dat de wilgenmatten of wilgenschermen minder snel uitdrogen.
Vaak worden wilgenmatten gebruikt bij nog niet volgroeide klimop.
Op hedera schutting hebben we drie verschillende soorten wilgenproducten: de Wilgenrol Verona, het Wilgenscherm Avantgarde en het Wilgenscherm Hazo Designo.

De Wilgenrol Verona is mooi natuurproduct, er is gebruikt gemaakt van de halve-knoop techniek waardoor deze rol veel minder doorkijk heeft dan een standaard wilgenrol. Verkrijgbaar in 4 verschillende maten en zeer geschikt voor begroeiïng van Hedera's.

Het Wilgenscherm Avantgarde is stevig gevlochten op een zwart gecoat stalen frame. Er is gebruik gemaakt van een speciaal bereidingsproces, waardoor het scherm lang meegaat. Met een bruine tot diepbruine kleur is het Wilgenscherm Avantgarde een mooie toevoeging voor iedere tuin. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Het Wilgenscherm Hazo Designo is gevlochten op traditionele wijze van takken van de Hazelaar. Dankzij de traditionele vlechttechniek heeft dit wilgenscherm een ruwere en natuurlijkere uitstraling dan het Wilgenscherm Avantgarde. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten.