vragen? 0344 22 81 02

Boomschorsmat

Boomschorsmatten worden gemaakt van de schors van de Chinese Dolkspar. In China wordt deze boomsoort gebruikt bij de constructie van tempels, vanwege de rustgevende geur die deze houtsoort heeft. De Schorsmat St. Petersburg heeft dus niet alleen een rustgevende straling, maar ook een rustgevende geur. De boomschorsmatten zijn dubbelzijdig, en in tegenstelling tot de Heidematten rotten niet.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

De boomschorsmatten van Hedera Schutting worden gemaakt van de schors van de Chinese Dolkspar. Met een reden hebben wij deze boomsoort uitgezocht voor de productie van onze boomsschorsmatten, de schors van de Chinese Dolkspar rot namelijk niet. Nog een voordeel van de Chinese Dolkspar is dat deze een zeer unieke en prettige geur heeft, in China wordt de Chinese Dolkspar gebruikt voor het maken van tempels. De geur bezit namelijk volgens de Chinezen kalmerende eigenschappen.
Alhoewel men in Nederland waarschijnlijk niet tempels met dit hout gaat bouwen, zijn de boomschorsmatten uitermate geschikt als erfafscheiding. De schors is dicht bij elkaar gebonden en bied hierdoor veel privacy, de matten zijn ongeveer 90% zichtdicht.

De totale dikte van de boomschorsmatten is ongeveer 8 cm, en ze zijn verkrijgbaar in twee maten: