vragen? 0344 22 81 02

Prachtige klimop bodembedekkers

Hedera bodembedekkers vrolijken braakliggende stukken grond zo op. Niet alleen stoppen ze onkruid, ze zien er ook mooi uit. De Hedera Colchica 'Arborescens' is exotisch, de Hedera Helix 'Little Diamond' gedijt goed in extreem koude temperaturen en de Hedera Helix 'Arbori Compact' is perfect als bolvormige struik.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hedera bodembedekkers zijn ongestokte Hedera planten die ideaal zijn voor het opvrolijken van braakliggende stukken grond. Ook kunnen ze goed gebruikt worden als een Hedera heg.
Een voordeel van de Hedera bodembedekkers is dat ze voornamelijk bestaan uit uniekere soorten. De Hedera Helix 'Zorgvlied' komt bijvoorbeeld heel veel minder voor dan de standaard Hedera Hibernica.
De bladeren van de meeste Hedera bodembedekkers zijn kleiner, en kleurrijker. De Hedera Helix 'Little Diamond' is hier een goed voorbeeld van, deze heeft compacte grijsgroene bladeren.

Bodembedekkers zijn zeer geschikt om onkruid tegen te gaan. Aangezien Hedera bodembedekkers eigenlijk woekeraars zijn, is er geen plek meer voor het onkruid om te groeien. Ook onttrekt deze mooie bodembedekkers voedingstoffen uit de bodem waardoor er niet genoeg voeding is voor een beginnende onkruidplant om te groeien en te ontwikkelen. Dus niet alleen zijn de bodembedekkers mooi, maar ze gaan ook nog eens ongewenste planten tegen.

Het enige minpunt van de Hedera bodembedekkers is dat ze minder snel groeien dan andere Hedera planten zoals de Hedera Hibernica. Het voordeel bij het nadeel hierbij is dat ze minder vaak gesnoeid hoeven te worden. 

Al met al, Hedera bodembedekkers zijn ideaal voor diegene een leuke plant in de tuin willen hebben, die erg makkelijk in onderhoud is, en die unieker is dan andere soorten klimop. Hedera bodembedekkers zijn goedkoop, ze zijn al verkrijgbaar vanaf €1,20

Koop nu Hedera bodembedekkers en andere Hedera planten online bij hederaschutting.nl!

 

 

.