Installeren Kant en Klaar Hedera Haag

De Kant en Klaar Hedera Haag is gemakkelijk te installeren. Met twee personen is dit klusje zo geklaard en heeft u privacy in de tuin. De Hedera is een klimop die het goed doet op elke soort bodem, maar het snelst groeit deze op een humusrijke bodem. Het maakt niet uit of de Hedera  in volle zon, schaduw, of half-schaduw staat. Het poten van deze kant en klaar haag is simpel:

 1. Begin met het graven van een plantsleuf. Plant u de Hedera Kant en Klaar Haag naast een betonrand e.d. zorg dan voor minimaal 5 cm afstand. Voor een Kant en Klaar Haag van 120x220 cm graaft u een sleuf van minimaal 40x40 cm. Het is belangrijk dat de ondergrond 'schoon' is. De Kant & Klaar Haag kan dus niet geplant worden op o.a ondoordringbare leem of kleilagen, puin, zand o.i.d.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 1. Wanneer uw Kant & Klaar Haag te maken krijgt met veel vocht doordat de haag op het laagste deel van uw terrein staat of wanneer bestrating afwatert op de plantsleuf is het goed om eerst een drainage aan te brengen.
 1. Maak de grond onder in de sleuf los en bemest evt. de grond. In droge periode is het belangrijk dat de sleuf ook wordt bevochtigd
 
 
 
 1. Zet een rechte lijn uit en plaats de palen met een afstand van 125 tot 130 cm uit elkaar. 

 2. Bepaal de plaats van de beugels aan de palen. Voor een Kant & Klaar Haag van 120x220 moet u 6 beugels aan de palen bevestigen. Op circa 25 cm vanaf de bovenzijde word de bovenste beugel gemonteerd. Dit is op de 1 na bovenste horizontale draad van het gaaswerk. De volgende beugel plaats u op 125 cm vanaf de bovenzijde. Dit is op de 6e horizontale draad van het gaaswerk. De laatse beugel plaatst u op circa 50 cm boven het maaiveld. Dit is de 3e horizontale draad vanaf de onderzijde. 

 3. Maak de beugels vast aan de binnenkant van de palen. Boor het gat voor met een boor met maat 6mm. Hierna kunt u de beugel doormiddel van een M8 houtdraadbout bevestigen. 

 4. Hang de Kant en Klaar Haag eerst aan de bovenste beugels. Met de onderste beugels klemt u de Hedera Kant en Klaar Haag vast. Let op dat u geen plantenstengels bekneld. 

 5. Vul de sleuf nu met de uitgegraven grond op. Zorg ervoor dat er geen kokosbak meer te zien is. 

Als u op de een of andere manier niet in staat bent om zelf de Hedera Kant en Klaar Haag te installeren, maakt u zich geen zorgen. Wij bieden een handige aanplantservice aan, dat scheelt tijd en gedoe!

Verzorgen Kant en Klaar Hedera Haag


 1. Plant u de Hedera Kant en Klaar Haag in het voorjaar of zomer dan is het van belang dat u meststof aanbreng. Plant u de haag na eind september geef dan de haag in het komende voorjaar pas meststof. U kunt hier het best kunstmest voor gebruiken. Geef uw Hedera Kant en Klaar Haag jaarlijks kunstmest. 

 2. Wanneer uw Hedera Kant en Klaar Haag te  maken krijgt met veel vocht doordat de haag op het laagste deel van uw terrrein staat of wanneer bestrating afwatert op de plantsleuf is het goed om eerst een drainage aan te brengen. 

 3. Wanneer uw Hedera Kant en Klaar Haag in een bak of op verhoogd terrein plaatst is het van groot belang dat de haag voldoende vocht krijgt. U kunt dit handmatig doen of doormiddel van een automatische druppelslang. Belangrijk is dat u het eerste jaar de druppelslang aanlegt op de verteerbare kokosbak. Wanneer de haag voldoende is geworteld (circa 1 jaar) moet u de druppelslang verplaatsen naar buiten de kokosbak. 

 4. Hedera Kant en Klaar Haag moet u het eerste jaar niet snoeien. Lange takken kunt u het beste indraaien in het raster. U kunt de Hedera Kant en Klaar Haag snoeien zodat de haag voller wordt en het zorgt ervoor dat de Kant & Klaar Haag er strak blijft uitzien. Wij raden u aan om de Hedera Kant en Klaar Haag 1 tot 2 maal per jaar te snoeien in de maanden april/mei en september/oktober. Gebruik geen elektrische heggenschaar. Onze ervaring leert dat u met een elektrische heggenschaar lelijke snoeischade krijgt.