Hedera Helix 'Arbori Compact' 20-25 cm

Klimop bodembedekker

De Hedera Helix 'Arbori Compact' is een een compactere versie van de Hedera Colchica 'Arborescens'. Deze zal nooit klimmen of groter worden dan 20-30cm en is daardoor zeer geschikt als bodembedekker. Net zoals de Arborescens heeft de Arbori Compact bolvormige bloemen in juli, augustus, en september. Koop deze mooie bodembedekker nu op Hedera Schutting.

Lees meer...
Prijs:€ 5,50

Hedera Helix 'Arbori Compact'

De Hedera Helix 'Arbori Compact' is een compactere versie van de Arborescens. De Arbori Compact klimt niet en is dus perfect als bodembedekker bij bijvoorbeeld bomen, de Arbori Compact zal namelijk nooit in de boom klimmen. Ook voor braakliggende stukken grond is de Arbori Compact perfect, want net als zijn grotere broer de Arborescens heeft de bolvormige bloemen in de maanden juli, augustus, en september. Na de bloei groeien er kleine zwarte besjes aan die niet eetbaar zijn voor mensen, voor meer informatie, Giftigheid bij klimop.

 • Groenblijvende bodembedekker
 • Compacte plant, geschikt voor gebruik langs paden en randen
 • Groeit bolvormig
 • Bloeit gedurende de zomer
 • Groeit op iedere geschikte tuingrond

Ik wil een vraag stellen over:
Hedera Helix 'Arbori Compact' 20-25 cm

 • *Verplichte velden

Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor artikel:
Hedera Helix 'Arbori Compact' 20-25 cm

 • Nederland
  Duitsland
  Belgie

Planten van de Hedera Helix 'Arbori Compact'

Ookal heeft deze klimop compact in zijn naam, het is niet nodig deze dichterbij elkaar te planten. Plant grofweg 9 Hedera Helix 'Arbori Compact' per vierkante meter, deze plant is alleen bruikbaar als bodembedekker. Het plant-proces is precies hetzelfde als andere klimop soorten:

 1. Graaf een gat dieper en breder dan de kluit.
 2. Haal de plastic bescherming van de kluit.
 3. Stop voorzichtig de kluit in het zojuist gegraven gat.
 4. Vul het gat op met aarde en potgrond
 5. Herhaal stap 1-4 totdat het hele gebied beplant is.

Nadat de Hedera Helix 'Arbori Compact' geplant is, hoeft u alleen maar te wachten totdat ze uitgroeien tot een prachtige struik. Verzorging bij deze klimop is belangrijk, vooral omdat deze erg geschikt is om strak in vorm te houden.
Bent u niet in staat om de Hedera Helix 'Arbori Compact' zelf te planten? Hederaschutting.nl biedt een handige aanplantservice aan.

Verzorging van de Hedera Helix 'Arbori Compact'

De Hedera Helix 'Arbori Compact' is een klimop die zeer geschikt is om strak te houden, snoeien is hierbij essentieel. Het snoeien van de Hedera Helix 'Arbori Compact' is even gemakkelijk als het snoeien van andere soorten klimop. In principe kan de Hedera Helix 'Arbori Compact' het hele jaar door gesnoeid worden, echter raden wij wel aan om tijdens de maanden april/mei en august/september te snoeien. Om snoeischade te voorkomen raden wij aan om te snoeien tijdens vochtig weer, zonder zon. Ook is het handig om niet met een elektrische heggenschaar te snoeien, aangezien deze lelijke snoeischade veroorzaakt.
De Hedera Helix 'Arbori Compact' groeit op elke soort tuingrond, mits er voldoende voedingstoffen in de bodem zijn. Als u merkt dat de Hedera Helix 'Arbori Compact' niet meer zo mooi er uit ziet, komt dat eventueel door een gebrek aan voedingstoffen. In dit geval is het enige wat u hoeft te doen het toevoegen van potgrond.
Bewateren van de Hedera Helix 'Arbori Compact' is niet nodig, behalve in extreem droge periodes, bewater dan zoals nodig.


Product Out of Stock Subscription
E-mail
  (Notify me when this product is back in stock)