vragen? 0344 22 81 02

Natuurlijke erfascheidingen in verschillende soorten en maten

Hedera schutting heeft een breed assortiment aan Rietmatten, Heidematten, Boomschorsmatten, Wilgenrollen en Wilgenschermen. Onze natuurlijke erfascheidingen geven uw tuin een unieke en rustige uitstraling en worden alleen gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. Een natuurlijke erfascheiding is zeer geschikt voor het laten begroeien door Hedera planten.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Rietmatten

Riet is net als bamboe een grassoort. Riet is bijzonder flexibel en sterk, waardoor het goed stormen kan doorstaan. Riet kan tussen de 1 en 3 meter lang worden. Hoewel het langs de waterkant groeit, is het bij het verwerken in matten erg belangrijk dat riet droog blijft voor een langere levensduur. De rietmatten die u bij Hederaschutting.nl kunt bestellen zijn zo strak vastgebonden en geperst dat ze volledige privacy bieden, en zijn ook perfect voor het laten begroeien door Hedera planten.

 

Heidematten

Heide is een struikachtige plantensoort die veel voorkomt in landen die een zeeklimaat hebben, zoals Nederland. Dit komt met name door de niet al te warme zomers en niet te koude winters. Heidetakken zijn ook erg geschikt om in natuurlijke schermen te verwerken. Belangrijk voor de duurzaamheid van de mat is dan wel dat de heidetakken zoveel mogelijk droog blijven en niet de vochtige grond raken. Bij heidematten is er verschil in lichtere matten en zwaardere matten, waarbij de lichtere matten wat minder privacy bieden en de zwaardere juist wat meer. Ook zijn deze matten uitermate geschikt om te laten begroeien door Hedera planten. 

 

Wilgenrollen en –schermen

De wilg is een boom die veelal langs de waterkant is te vinden, waarbij de takken voor het beste onderhoud regelmatig worden afgezaagd of ‘geknot.’ Wilgentenen zijn de ‘takken’ van de wilg en zijn uitermate geschikt om manden, of de bij ons te bestellen, rollen en schermen van te maken. Deze takken worden eerst zorgvuldig en langzaam gedroogd voor een optimaal resultaat en een lange levensduur. Deze takken worden in de matten zo strak mogelijk ingebonden om voor optimale privacy te zorgen. Wilgenrollen en wilgenschermen drogen minder snel uit als ze begroeid worden door Hedera planten.

 

Boomschorsmatten

In de boomschorsmatten die u op Hederaschutting.nl kunt bestellen wordt gebruik gemaakt van de boomschors van de Chinese Dolkspar. Het hout van deze boomsoort wordt veel gebruikt in de huizenbouw en in scheepsmasten. Dit komt door zijn duurzaamheid (het rot niet) en omdat het hout zeer gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast heeft het een unieke geur. Deze unieke, prettige geur komt dan ook terug in uw schutting. Ook brokkelt deze schors niet af en is de mat erg geschikt voor begroeiïng door Hedera planten. Daarnaast zijn de matten dubbelzijdig te gebruiken.